Unit Kokurikulum Pejabat Pendidikan Daerah Sibu Tingkat 6 Wisma Persekutuan Lot 462, Persiaran Brooke 96000 Sibu Sarawak. Tel : 6084-330544 samb 207 Fax : 6 084-320964 Email : [email protected]

Berita Blog Post New Entry

Kursus Kenaikan Pangkat Sarjan dan Staf Sarjan KRS.

Posted by PPD SIBU on November 11, 2010 at 7:15 AM

Tarikh : 23-26 Oktober 2010

Tempat : Kem Belia Kemuyang, Sibu Sarawak

Penyertaan : 11 Bahagian yang diwakili oleh 31 PPD Daerah

Jumlah Peserta : 210 orang termasuk jurulatih

 

 

MATLAMAT

Melahirkan ahli-ahli kadet KRS yang teruji berkualiti, beketrampilan dan berwibawa yang bakal menjana modal insan cemerlang untuk menggalas tanggungjawab memimpin negara maju berpaksikan falsafah KRS iaitu BERILUM , BERIMAN dan BERAMAL.

RASIONAL:

Melengkapkan pengetahuan dan kemahiran kepimpinan sebagai Kadet KRS di peringkat Sarjan dan Staf Sarjan disamping berperanan sebagai Ketua Seksyen/pemimpin platun di sekolah / daerah. Yang teruji kebolehan dan kewibawaannya. Landasan kepada Kadet KRS untuk Kursus Kenaikan Pangkat di samping menyimbangi keperluan fizikal dan mental dalam pembentukan sahsiah.

OBJEKTIF:

Melahirkan ahli KRS Sarawak yang berkaliber dan mahir mengikut kurikulum Latihan KRS.

Menanamkan semangat persahabatan, persefahaman dan kesukanan di antara ahli-ahli KRS bersama jurulatihan dan barisan kepimpinan KRS negeri Sarawak.Melahirkan ahli KRS yang mempunyai asas kemahiran KRS sebagai pemangkin wawasan Negara di masa depan.

 

Rumusan :

Telah dijalankan.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments